Produse de patiserie romanesti

Posted: Septembrie 9, 2014 in Conductive-Education

image

In toata lumea, produsele de patiserie sunt foarte consumate. Cel putin o data pe zi, fiecare persoana care nu se afla la dieta stricta, mananca produse de patiserie. Nu este nimic rau in asta, doar ca patiseria se face, de cele mai multe ori, din faina, care contine foarte multi carbohidrati, iar acestia, consumati in cantitati mari sau pentru persoane cu metabolism mai lenes, ingrasa.

De altfel, suntem inconjurati zi de zi de produse de patiserie. Ar fi un chin pentru cineva care se abtine de la asa ceva sa mearga pe strada. La tot pasul sunt covrigarii, simigerii, patiserii, cofetarii, placintarii si fel de fel de fastfood care au o paleta larga de produse de patiserie, pentru toate gusturile. Asa se face ca sunt atat produse traditionale, romanesti, cat si preluate de la alte culturi. In Timisoara gasesti o multime de produse de patiserie si in supermarket-uri cum este si Selgros. Dar azi vrem sa vedem care sunt acele produse de patiserie tipic romanesti.

Produse de patiserie romanesti
Cozonaci – Plini de o insemnatate traditionala si cu o varietate foarte mare in umpluturi, in perioada sarbatorilor se fac adevarate concursuri de pregatit cozonaci. Unii sunt foarte frumos crescuti, altii sunt foarte moi si pufosi, pentru altii umplutura face totul, fiecare parte a tarii are o tehnica diferita de preparare a acestora. Acum sunt o multime si in magazine si le scapa pe gospodine de o bataie de cap in preajma sarbatorilor. Aceasta este perioada in care se consuma cei mai multi cozonaci.
Placinte – Nu putem spune ca romanii au inventat conceptul de placinte, dar cu siguranta avem un mod aparte de a le prepara. Daca americanii, englezii si multe alte popoare cand spun “placinta” se gandesc la preparatul la cuptor cu multa umplutura care variaza de la fructe, legume pana la carne, pentru romani placinta este clar o umplutura pusa intr-un aluat intins si care se prajeste in ulei. Nu este cea mai sanatoasa varianta, dar este a noastra si o indragim nespus.
Covrigi – Chiar daca sunt foarte multe tari care consuma acest tip de patiserie, simigeriile romanesti par sa fie foarte speciale. Altfel nu s-ar deschide atat de multe in mod constant. Se pare ca prind la trecatori, iar umpluturile sunt dintre cele mai variate. Insa covrigii traditionali sunt doar cu sare. Iar covrigii de Buzau sunt faimosi deja. De aceea se spune despre un loc care este bun ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada.
Prajituri – Fiecare tara are prajituri specifice, iar romancele nu sunt deloc mai prejos la prepararea acestora. Sunt o multime de retete traditionale care lasa o multime de straini cu gura cascata si care sunt doar prajituri “de zi cu zi” pentru noi. Asa ca nu trebuie sa ne descurajam.

Sunt o multime de produse de patiserie romanesti. Acestea sunt doar cele mai cunoscute. Voi ce produse de patiserie mai cunoasteti?
Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s