Istoric si tipuri de paste fainoase

Posted: August 8, 2014 in Conductive-Education

Pastele fainoase sunt un aliment de baza in bucataria traditionala italiana, fiind documentate pentru prima oara in Sicilia in secolul al XI-lea. Exista doua tipuri de paste in Italia, paste uscate (pasta secca) si paste proaspete (pasta fresca). Noi folosim de regula doar paste uscate.  Indiferent de tip, pastele vin in diverse forme si varietati, fiind documentate peste 310 variabile, cunoscute sub peste 1300 de nume. Nu doar italienii se bucura astazi de deliciul pastelor, acestea s-au raspandit in toata lumea spre satisfactia culinara a multora dintre noi. Pot fi preparate in diverse feluri, cu legume, cu carne, cu sos, cu peste, posibilitatile sunt nenumarate. In Bucuresti descopera paste fainoase in diverse forme si tipuri la Selgros Pantelimon.
Pastele fainoase pot fi clasificate dupa diferite criterii, in functie de lungime, de intrebuintare, de umplutura, de forma si altele.
Dupa lungime, pastele fainoase pot fi:
paste lungi (pasta lunga) – aici avem clasicele spaghetti sau tagliatelle
paste scurte (pasta corta) – penne sau, macaroni
Dupa forma, pastele fainoase pot fi:
tubulare
fire sau linii
cu benzi late
foi
umplute

Pastele lungi sunt cele clasice si cele mai fainoase. Cand ne gandim la paste, de regula ne gandim la spaghete, acestea sunt paste de lungime medie si de regula sunt servite cu sosuri pe baza de rosii. Sunt mai dificil de facut in casa, ca pasta fresca si de regula se folosesc ca pasta secca, uscate. In Romania putin oameni  obisnuiesc sa isi faca singuri pastele, cele uscate fiind favorizate.
Pastele scurte sunt evident mai usor de mancat, sunt potrivite pentru preparatele ce folosesc sosuri mai grele. Aceste paste fainoase vin in forme mai unice, care mai de care mai bizare; avem scoici, spirale, chiar si fundite.
Pastele fainoase sunt produse naturale, cu un rol benefic asupra functionarii organismului, ce pot fi folosite in diverse retete. Indiferent de forma in care vin, poti sa le combini cu alimentele tale preferate pentru o masa pe cinste. Produse proaspete, indiferent de preferintele tale, gasesti mereu la Selgros, chiar aici!

Selgros Bucuresti Pantelimon
Produse alimentare si nealimentare
Bd. Biruintei nr 90, Pantelimon – Ilfov Bucuresti, 077145 , RO
Tel: 0212 093 000
Fax: 0212 093 199

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s