O parere sincera

Posted: Iulie 21, 2014 in Informatii despre mine

In aceste randuri vreau sa va spun parerea mea despre viata celor ca mine sau parintilor cu copii ca mine. Din cauza cursului istoriei tarii noastre, din cauza comunismului mai ales, poporul nostru a avut foarte mult de suferit mai ales la nivelul mentalitatii de invingator. Am fost invatati sa traim oricum ar fi, sa muncim pana cadem din picioare pentru o paine fara a putea avea ambitie de a dori sa avansam de-a lungul vietii. E adevarat ca au fost si exceptii care au luptat pentru principile lor chiar cu pretul vietii, dar majoritatea populatiei a trait in intuneric numai muncind si crescand copiii acasa.
Persoanele ca mine erau considerate oameni de nimic care nu aveau dreptul la nimic in viata, aveam dreptul sa stam doar in pat sa ne uitam pe perenti. Generatii intregi de oameni au fost educati in intuneric pe aceste principii proaste, au fost invatat sa se multumeasca cu putin. Rar erau persoane care aveau curajul sa se lupte pentru ce gandeau ei. Cu asa mostenire a trecut poporul nostru la demogratie.
Desi, dupa 90, s-au facut multe legii bune care ar putea sa-i ajute pe oamenii cu probleme sa se intregreze in societate, dar mentalitatea proasta a celor din jur ii opreste. Ca si in comunism persoanele ca mine sunt considerate altfel in societate, in scoli te trateaza ca pe ultimul prost fara sa se convinga daca ai potential sau nu, la doctori nici nu te baga in seama parca am fi invizibili. Parintilor cu copii bolnavi nu le spune ce au de facut, unde sa mearga, sunt indiferenti la sansele copiilor de a se vindeca. Desigur ca sunt si exceptii care nu confirma regula, dar foarte putini.
Din cauza la acest sistem pacatos in care nu exista comunicare intre cele doua parti majoritatea care au probleme ca si mine sau multi parinti cu copii bolnavi s-au rezemnat ca nu mai au sanse de vindecare sau cel putin de a progresa cat de cat.
Dar noi cei cu probleme nu avem voie sa renuntam, trebuie sa luptam sa cautam solutia cea mai buna pentru sanatatea noastra de a ne fi mai bine. Daca solutia nu e in tara, cu siguranta in strainatate exista sanse pentru fiecare. Va spun eu care am experienta asta si care n-o regret nicio secunda.
Stiu ca banii sunt o problema mare, dar se poate reusi daca se lupta cu convingere, cu credinta ca se poate reusi. In aceasta tara trebuie in primul rand sa avem noi cu probleme o mentalitate de invingator, sa avem incredere in primul rand in noi, sa credem ca suntem egali ca toti ceilalti, sa luptam sa ocupam si noi loc egal in societate. Dv parintilor luptati ca copiii dv sa fie tratati ca orice copil normal deoarece este si el este un copil normal.
Daca avem mentalitate de invingator totul pare mai usor, nu va lasati doborati de necazuri, de lumea rea, luptati pentru sanatatea dv si fericirea dv. Daca veti face cu convingere veti reusi, sunt sigura. Domnul sa va ajute!!!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s