Cum sa alegeam vinuri bune

Posted: Iulie 12, 2014 in Mentalitate invingatoare

Cand mergem la restaurant si vrem sa servim o sticla de vin, sau chiar si acasa cand avem oaspeti, trebuie sa stim unele reguli de baza despre acest produs. S-a format un adevarat cult legat de cum sa alegi un vin bun in functie de ce mananci si de cum sa servesti aceasta bautura. In urmatoarele randuri vei primi cateva sfaturi legate de servirea vinului, pentru ca sa dai impresia ca ai multe cunostinte legate de aceasta. Sfaturile iti vor fi utile in intalnirile de afaceri care se termina cu cine elegante, la iesirile in restaurante cu familia sau prietenii sau chiar si pentru acasa, cand ai invitati.

1. Suntem tentati deseori sa alegem sticle de vin cat mai scumpe, considerand ca acestea vor fi si bune. Probabil ca sunt produse excelente, insa daca nu le acompaniezi cu mancarea potrivita, vinurile nu vor avea acelasi efect. Asadar, nu alege un vin strict in functie de pret! Vei ramane cu o gaura in portofel si e foarte posibil ca invitatii tai sa nu ramana impresionati.

 

2. Vinul se comanda dupa ce s-a ales mancarea. Astfel, veti putea sa faceti o alegere potrivita cu aceasta. Tineti minte: vinurile albe merg la peste si carne de pui, iar cele rosii se potrivesc cu carnea rosie sau de vanat. Mai mult, mancarurile grele se asociaza cu vinuri puternice iar cele usoare se combina cu vinuri cu arome delicate. Daca serviti preparate dulci, alegeti vinuri dulci. O oferta de vinuri variata, bogata si la pret avantajos au cei de la Selgros . E recomandat sa aveti acasa cate un sortiment din fiecare tip de vin, pentru ca astfel dovediti ca tineti cont de preferintele celorlalti si cunoasteti regulile in combinarea vinului cu mancarea.

 

3. Daca torni tu vinul in pahare, nu le umple. Vinul se toarna aproximativ jumatate de pahar, iar o sticla ajunge la trei persoane. Ai grija sa asezi sticla pe un suport, nu direct pe masa. Vinul, indeosebi cel rosu, pateaza si s-ar putea ca petele sa nu mai iasa.

 

4. Vinurile rosii se servesc la temperatura camerei iar cele albe, intotdeauna reci.

 

5. Gazda trebuie sa isi serveasca invitatii, iar daca ati servit atat vin alb cat si rosu, paharele trebuie schimbate.

 

Daca respecti aceste reguli, cu siguranta invitatii tai se vor simti bine si vor reveni cu drag in casa ta. Iar daca vei urma sfaturile intr-un restaurant, iti vei uimi compania cu cunostintele despre vinuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s