Plante ce le place iarna

Posted: Ianuarie 22, 2014 in Solutiile prin care sa fim fericiti in viata

Desi iarna este anotimp  care nu este prea prietenos cu plantele, totusi si in aceasta perioada ne putem bucura de cateva specii de plante cu flori.

Cele mai reprezentative flori pentru aceasta perioada sunt Craciunitele . Sub aceasta denumire se regasesc doua sau trei specii diferite dupa parerea la anumiti  specialist. Aceste specii: Poinsetia pulcherima      ( numita popular si Steaua Craciunului ), Zygocactus ( sau Cactusul de Craciun) si Schlumbergera.

Toate sunt plante de zi scurta, adica planteau nevoie de   circa 40-60 de zile scurte si nopti lungi pentru a-si forma mugurii infloriti, o perioada in care sa beneficieze de mult intuneric si racoare. Toate se uda cu putina apa, nesuportand excesul de apa in substrat.Trebuie sa fie protejate impotriva curentilor reci de aer, care duc adesea la caderea bobocilor. Dar nici caldura exagerata nu le face bine.

Poinsetia are ceva diferit fata de celelalte Craciunite, in sensul ca are nevoie de ceva mai multa umiditate atmosferica. Ceea ce atrage la aceasta planta sunt nu atat florile ei galbene, extrem de mici abia vizibile, cat mai ales frunzele de la varfurile ramurilor, care se coloreaza in aceasta perioada in rosu sau diverse nuante de galben ori crem.

Asemanatoare ca si conditii de cultivare cu speciile anterioare este si Kalanchoe blossfeldiana, le fel ca si Schlumbergera si Zygocactus, este tot o planta de sezon. Ca si celelalte plante, Kalanchoe produce flori, in diverse nuante de rosu, roz, oranj, alb sau galben.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s