24 ianuarie

Posted: Ianuarie 22, 2014 in Mentalitate invingatoare

ROMANIA n-ar fi existat fara ziua de 24 ianuarie 1859. Ziua de 24 ianuarie 1859 e ceva de neuitat in istria tarii noastre. N-ar avea nimeni voie sa uite importanta celor petrecute in 1859. Din anul 1848 a inceput totul, cand fruntea intelectuaitatii din cele 3 Peincipate romane a inceput sa faca cunoscuta cultura romana, nedreptatile prin care treceau romanii, dorintele lor etc. Desi imperiul Astro-Ungar si imperiu Otoman au incercat sa distruga pe acesti intelectuali si cam au si reusit, ecourile vocelor au ramas in aerul marelor puteri mondiale ce puteau decide ce se intampla pe aceasta planeta. Cred ca in acea perioada am avut cei mai iscuiti politiceni din toata istoria noastre. Au stiut foarte bine sa aduca razboiul Climeiei in favoarea celor 2 Principate romanesti. Desi ls Tratatul de Pace de la Paris din 1856 s-a hotarat cedarea sudul Basarbiei Rusiei, politicien romani au obtinut si o mare victorie deoarece marele puteri ale lumii au hotarat ca cele 2 Principate pot sa se organiseze singure cu guverne separate, adunari ad-hoc separate, cu 2 dormitori separati sub suzernitatea Imperiului Otoman, dar nu au zis ca nu se poate alege acelasi dormitor. Aceasta mica portita lasata de marele puteri a fost imediat explotata la maxim facand posibila alerea lui Al. Ioan Cuza ca dormitor in ambele Principate Romane.

Din pacate, in acest moment, poporul roman trece printr-o mare criza de indentitate nationala. Cand am reusit sa scapam de regismul comunism, am inceput sa ne batem joc de aceasta tara frumoasa, nu mai tinem cont de cultura, istoria, traditiile noastre. Copiii si tinerii din ziua de azi traiesc intr-un mediu otravit de bani, de interese meschine care nu stiu cand se vor termina.

Cum e posibil ca asa un eveniment mare din istoria tarii noastre sa nu fie declarata sarbatoare nationala cu zi libera pentru toate institutiile statului? Ma gandesc cu teama la viitorul nostru, al copiilor nostrii ce se vor alege de capul lor. Poporul asta a avut multe genii in domeniile de activitati de a lungul istoriei ei, din pacate aceste genii se vor fi tot mai rare si cele care vor mai fi , vor pleca in alte tari unde vor avea viata pe care o doresc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s