Va place aceasta poveste scrisa de mine?

Posted: noiembrie 12, 2013 in Informatii despre mine

Ce copiii cand sunt mici?

Maria a plecat la servici, Bogdan tocmai venise acasa obosit. Urma o zi grea, râmase singur cu Mihai şi Cristina, care întotdeauna erau plini de energie şi reuseau mereu sa te surprindă prin modul lor de a se juca.
Mihai avea 7 ani şi îi plăcea foarte mult să se joace cu maşinuţele, de curând primise o maşinuţă gip şi tot timpul era cu ea în mână. Cristina avea 5 ani şi îi plăcea mult s-o emite pe mama sa, avea multe păpuşi si în fiecare zi avea grijă să le facă de mâncare, să le hrănească, să le spele, sa le îmbrace cu haine noi.
Bogdan se uită la copii cum se joacă în camera lor, părea să fie o zi liniştită, apoi s-a dus să se întindă puţin, lucrase toată noaptea din greu. Avea de gând să stea doar puţin cu ochii închişi, dar cum s-a pus în pat, adormi imediat şi începuse să sforăie. Mihai auzi şi a stat un minut să se gândească, cum să se joace cu maşinuţa lui nouă. Seara trecută văzuse la televizor cum merg maşinile prin desert şi l-a fascinat acest lucru. Nu i-a luat mult pâna când i-a venit o excelentă idee, s-a dus în bucătărie şi chinuit să ia cutia de sare, borcanul unde ţinea mama zahărul, punga de orez şi de făină, apoi s-a mai gândit şi la brânza de vaci din frigider. Apoi le-a dus pe rând în camera, a răsturnat din fiecare câte puţin pe covoar, doar brânza s-a gândit că ar fi mai bine s-o pună pe pătura de lână pufoasă pe care o aveau pe pat. În sfârşit putea să meargă cu maşinuţa lui prin deşert, mlaştină, noroi, zăpadă, pe gheaţă.
Când a văzut Cristina ce face fratele său, i-a venit şi ei o idee, să le facă păpuşilor un desert. Îi plăcea să se uite la mama ei când făcea cozonaci. Nu mâncase de mult şi i se făcuse poftă. Le-a spus fetelor ei că pleacă sa le pregătească ceva bun. Se duce în bucătărie, ia vasul de prăjituri a mamei, ia toate ouălele din frigider si le sparge în vas, pune şi făina rămasă, pune si o jumătate de sticlă de ulei, a mai găsit un litru de lapte şi l-a varsat şi pe el în vas, a mai pus şi un pumn de sare. Apoi s-a apucat de frământat, nu ştia de ce nu se face aluatul aşa cum vedea ea la mama sa. S-a gândit să pună şi orez, poate aşa se va închega. Cristina a frământat de zor cozonacii vreo 3 ore, dar tot nu era mulţumită de aluat.
Bogdan, când s-a trezit, spera ca copiii să nu fi făcut nicio minune, nu se auzea gălagie din camera lor. Se ridică din pat şi se duce să vadă ce fac copiii. Mihai era in mijocul camerei, covorul era alb ca zăpada, patul era şi el alb. Bogdan nu întelegea ce se întâmplă, avea senzaţia că a nins.
 Mihai ce e aici?
Mihai nu se aşteptea să se scoala tatăl lui aşa repede. Nu avea curajul sa spună nimic.
 Mihai, răspunde-mi, de ce eşti alb din cap până în picioare? Ce e pe covor, pe pat!?
 Am vrut să merg şi eu cu gipul meu prin desert şi… m-am gândit că iau din bucătărie ce avea mama prin dulapuri…spuse Mihai aproape plângând.
 Ce ai luat!?
 Făină, orez, brânză, zahăr…
 Dumnezeule! Nu pot sa vă las un minut singuri! Cristina unde e?
 În bucătărie.
 Ce face acolo? Când întoarse privirea spre bucătărie, apare si Cristina murdara toată. Lui Bogdan nu-i venea să creadă ce vedea, abia mai putea vorbi.
 Tu ce ai mai făcut?
 Am vrut să fac cozonaci ca mami, dar nu mi-a ieşit, spuse fetiţa cu tristeţe
 Cozonaci!? Bogdan se duce repede în bucătărie să vadă ce e acolo. Ca şi în cameră, era toată gresia alba, se vedeau coji de ouă, ulei, pungi, mobila murdara.
 Dumnezeule! Ce ati făcut !?
Lui Bogdan i-a trecut nervii după puţin timp, trebuia să se calmeze şi să înceapă să facă curăţenie până venea Maria de la servici, nu dorea să-i vadă reacţia dacă ar vedea ce minunăţii au făcut copiii. I-a spălat pe cei doi micuţi, le-a dat haine curate, apoi a pus casa la punct. Cand a sosit Maria, Mihai şi Cristina dormeau împreună cu tatăl lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s