Ganduri despre fericire

Posted: Octombrie 8, 2013 in Informatii despre mine

Fericirea este o realitate pentru unii si o dorinta pentru altii, dar e clar o necesitate , caci atunci cand ea lipseste , nimic din jur nu are farmec si devine anost, ceea ce automat modifica si starea persoanei din sufletul careia lipseste acest sentiment, de unde si cursa aceasta nesfarsita in care alergam continu spre fericire ,doar ca de multe ori o intelegem gresit si luam drept fericire materialul,l ucrul tangibil, dar care ne poate da doar un sentiment fals de fericire si efemer, caci trebuie sa admitem ca de multe ori, dupa ce antingem un tel mai mult sau mai putin de natura materiala, ne pierdem interesul si asa zisa fericire dispare, iar noi reincepem sa cautam, sa alergam inspre ea,pe cand pentru cei in a caror viata, fericirea a devenit o realitate ,lucrurile sunt cu mult mai simple,deoarece ei au gasit fericirea de tip interior, spiritual, cea data de linistea interioara ,dobandita prin Credinta,prin siguranta data de constientizarea Mantuirii daruita de Dumnezeu, fericire inoculata inca din momentul creatiei, dar pe care o pierdem sau de care ne indepartam din prima clipa in care aparem ca fiinte in aceasta lume, care uneori nu pare a fi pregatita pentru a primi fericirea pura si atunci cauta sa ii indeparteze pe cei noi veniti, de starea lor initiala,dar nu imediat ,ci in timp, prin actiuni indirecte , si datorita faptului ca aceasta indepartare e treptata, omul matur mai poate vedea fericirea intrupata in copii, caci de la un copil se poate invata cum sa fi fericit cu adevarat, fara a fi legat de nimic material,caci un copil se bucura de orice lucru care noua ne pare marunt,pentru ca nu are inca inoculat in minte si suflet verbul a complica,asa cum il are un adult,care cauta lucruri,sensuri ascunse in cuvinte, gesturi, fapte,ci copilul inca rezoneaza la ceea ce Dumnezeu i-a inoculat la nastere,si anume inocenta, bunatatea, iubirea dezinteresata,si astel ne invata in fiecare zi o adevarata lectie, pe noi adultii , care parem a ne fi pierdut pe noi insine ,in jungla in care doar alergam si suntem, fiintam ca si simpli indivizi,parte a unui univers gol de valori,principii si trairi,coordonate considerate a fi de moda veche si deci sunt respinse, cu toate ca ele contribuie la constrirea adevaratei fericiri,caci pana la urma fericirea e o suma a mai multor factori, o suma de gesturi, care presupun altruism si bunatate, o suma de valori si principii bazate pe iubirea aproapelui si uitarea de sine, valori care se regasesc in crestinism, si care sunt fundamentul adevarat al umanitatii.

Reclame
Comentarii
 1. Valentina spune:

  Draga Ramona,

  Imi place articolul tau. E atat de diferit de al meu. Sa stii ca regulile pe care le-am scris acolo nu sunt incompatibile cu fericirea de pe lumea cealalta. Scopul unei finite in viata e sa-si duca sufletul in RAI, dar acest lucru nu se poate decat traind in armonie cu propria persoana, si cu cei din jur.
  Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti. Dar, daca nu te iubesti pe tine, cum ii poti iubi pe altii???

  Cat despre copii sunt minunati daca-i vezi in parc 10 minute. In rest sunt mici oameni, cu dificultatile lor de trai in aceasta lume. Inocenta ii predispune la accidente. Parintii vegheaza mereu asupra lor. Sunt o responsabilitate. Responsabilitate pe care o acceptam tocmai pentru a ne bucura alaturi de ei, de felul cum descopera ei lumea.

  • rami1981 spune:

   Dv ati scris despre fericire la modul personal, adica ce inseamna fericirea pentru dv. Acest articol e unu fizolofic daca ati observat, este analizat fericirea din alt punct de vedere.

   • Valentina spune:

    Dar in afara de filozofie…ce inseamna fericirea pentru tine?

   • rami1981 spune:

    Sa ma bucur de orice lucru marunt, adica sa caut in orice ceva frumos, nu numai cele rele. Prin aceste lucruri marunte poti sa-ti construiesti fericirea in viata. Din pacate multi nu inteleg asta. Si cartea mea despre asta vorbeste, ca in viata nu e doar miere, poate fi si amara in orice moment, dar trebuie sa gasesti medicamentul potrivit sa treci peste, sa te bucuri de fiecare clipa din viata ta incercand sa faci cea ce te pasioneaza, cea ce te bucura

   • Valentina spune:

    imi place raspunsul tau

 2. rami1981 spune:

  Este visul meu sa le dovedesc celor ca si mine si nu numai, ca poti gasi in viata lucruri ce poate sa te faca fericit. Prin cate am trecut eu inebuneam pana acum daca nu ma bucuram de cea ce imi place, sunt foarte pasionata de sport, de muzica, de literatura, filme romantice. Mai nou am prins gustul concertelor live. Tot muzica m-a determinat sa scriu cartea.
  Din pacate cei ca mine nu stiu ce e aia o pasiune, sa-ti placa ceva incat sa uiti de orice durere, sa-ti golesti mintea de toate lucrurile si sa plutesti pentru cateva minute sau ore. Traiesc mereu cu mintea la durerea lor si asa devin neincrezatori asteptand o minune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s