Un profesor adevarat

Posted: octombrie 3, 2013 in Informatii despre mine

Eu cred ca in viata trebuie sa faci cea ce iti place cu adevarat. Stiu ca in lumea in care traim, partea materiala conteaza foarte mult, dar eu consider ca daca faci cea ce iti place, mai devreme sau mai tarziu va veni si partea materiala.
Meseria de profesor e foarte importanta intr-o societate. Educatia unei persoane este facuta de parinti si de catre profesori la scoala. Parere mea este: daca copiii sau adolescentii au noroc de o familie buna ce ii ofera tot ce e nevoie pentru a iesi din acel copil o persoana matura cu picioarele pe pamant care stie ce vrea in viata si lupta sa reuseasca, atunci acesti copii norocosi pot invata indiferent ce profesori au. Dar daca copiii au probleme in familie sau copilul in sine are probleme de orice natura, atunci rolul profesorului creste foarte mult.
La facultate am aflat ca persoanele ce doresc sa devina profesor, trebuie sa faca separat modulul pedagogic. Cuvantul pedagogie inseamna stiinta care se ocupa cu metodele de educatie si de instruire a oamenilor, deci viitorii profesori invata cum sa se comporte cu copiii sau cu adolescentii. Stau sa ma gandesc cati profesori am intalnit eu care au stiut cu adevarat sa se comporte cu elevii sai.
Dupa mine, un profesor ar trebui mai intai de toate sa gaseasca o metoda sa-i atraga pe elevii sai prin care copiii sa invete cu drag materia predata, dar si sa vada in acel profesor ceva ce l-ar putea ajuta in viata mai departe. N-am inteles si n-o sa inteleg niciodata de ce anumiti profesori trebuie sa fie violenti verbal sau fizic, nu cred ca un copil intelege mai bine daca tipi la el sau dai cu un bat peste palme. E adevarat ca un copil invata stiind ca profesorul e foarte dur si nu-l iarta, dar copilul care invata cu scarba, va uita foarte repede toate cunostintele acumulate. Daca elevul invata cu drag sau cel putin cu pespect fata de profesorul sau atunci si informatiile adunate in minte se uita mult mai greu.
Un rol important in carierai unei persoane, o au tot profesorii, se poate intampla ca unui elev sa-i placa o materie ce-i va folosi foarte tare in cariera datorita unui profesor care a stiut sa predea materia in asa fel incat sa fie placuta si interesanta.
Mai exista cazuri in care profesorii sunt prea buni cu elevii, adica profesorii sa nu stie sa fie autoritari in fata copiilor. Un profesor trebuie sa stie sa aibe un echilibru in ar fi dur si ar fi bland, trebuie sa stie cand trebuie sa fie dur si cand trebuie sa fie bland. Elevul trebuie informat de la inceput care sunt reguliile pe care trebuie sa le respecte si ce consecinta are incalcarea lor . Gestionarea unei reguli incalcate trebuie facuta cu grija, comportamentul profesorului trebuie diferentiara de la caz la caz dupa parerea mea deoarece copiii au personalitati diferite, copilul trebuie sa inteleaga de ce a gresit, care e consecinta faptei lui. Dar in acelasi timp acel copil trebuie sa simta o anumita intelegere, compasiune din partea profesorului, sa nu simta ca e judecat.
In cea ce priveste copiii cu dizabilitati ce sunt incradati in scoli normale, nu trebuie sa fie judecati de catre profesori dupa fizicul lor. Profesorul ar trebui sa-i urmareasca atent, sa vada mai intai de ce e in stare si ce nu si numai apoi sa-si faca o parere. Copiii cu dizabilitati nu trebuie tratati cu compasiune, sa-i se dea note din mila sau sa-i se dea note la intamplare fara ca profesorul sa citeasca cu obiectatea lucrarea elevului. Profesorul are obligatia dupa parerea sa afle cauza pentru care copill cu dizabilitate are probleme cu invatatul, de foarte multe ori se intampla ca profesorul sa traga repede concluzii gresite nestiind de fapt cauza adevarata pentru care elevul nu s-a descurcat.
In cea ce priveste dirigii de clasa, ar trebui sa fie mai apropiati de elevii sai, sa se implice mai mult in viata elevilor pentru ar avea o influenta mai mare asupra lor. De cate stiu eu dirigii nu fac altceva decat trecerea notelor in carnete, anuntarea parintor in cea ce priveste anumite probleme sau motivarea absentelor.
Majoritatea profesorilor mei m-au judecat dupa fizicul meu, unii in timp si-au dat seama ca am ceva in cap, altii nu. Am intalnit si profesori care au stiut sa ma urmareasca si sa vada ce pot si ce nu pot si m-au tratat ca pe un elev normal, au fost putini, dar multumesc lui Dumnezeu ca i-am intalnit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s