Echipa nationala de fotbal

Posted: Octombrie 3, 2013 in Informatii despre mine

Dumnezeu a vrut sa ma nasc si sa cresc tocmai in perioada cea mai buna al fotbalului romanesc. In 1986 cand Steaua Bucuresti reusea sa castice liga campionilor, inca nu intelegeam ce performanta era aia deoarece aveam doar 4 anisori. Deja la campionatul mondeal din Italia eram mai mare si intelegeam mult mai multe. Generatia de aur iti facea primii pasi in lumea fotbalului lasandu-l pe marele Maradona cu un gust amar in gura, Romania reusea sa faca surpriza facand 1-1 cu Argentina care era campioana mondiala din 1986. In 1990 Romania ajungea pentru prima oara in istorie in optimi de finala la turneul final.
Era inceputul unui deceniu plin de performatii a nationalei Romaniei de forbal care in 1994 ne-a facut sa stam trezi nopti la rang sarbatorind marele victorii, imi va ramane in momerie pentru totdeauna acele meciuri, acele goluri superbe si mai ales mutra lui Maradona. Cred ca pana atuncii americanii, columbenii sau argentienii nu prea stiau unde se afla Romania pe harta. Dumnezeu a dorit ca visul nostru sa se opreasca cu Suedia, probabil Brazilia merita sa fie cea mai buna.
Tin minte ca la Euro 1996 in Anglia aveam atatea sperante ca Hagi si compania va face alte performante frumoase, dar nu a fost asa. Acele infrangeri ne-au adus cu picioarele pe pamant. Baietii si-au vazut de drum si s-au calificat fara nicio problema la campionatul mondial din Franta unde ne-a facut iar sa visam la ceva frumos. Eu speram la mult mai mult fata de ce au reusit ei, dar optimi de finala a fost o performanta totusi.
Ultima mare reusita a echipei nationalei de fotbal a fost la Euro 2000 unde Romania a ajuns pana in sferturi unde s-a sfarsit epoca Hagi intr-un mod foarte neplacut. Cred ca la momentul respectiv nu realizeam multi ce va fi nationala de fotbal fara acesti mari fotbalisti, ii vedeam pe Mutu, Chivu, Contra inlocuitorii lui Hagi, Popescu sau Dan Petrescu, liderii generatiei de aur. Dar nu a fost cam asa, incet incet echipa mea preferata a decazut tot mai jos. o raza de soare s-a vazut in 2006-2008 cand am reusit sa ne calificat la euro si am facut 2 egaluri. Trist a fost ca jucam la distrugere, incepusem sa ne multumim cu putin. Cea ce a urmat e un dezastru.
Mi-e tare teama ca si la fotbal se va intampla cea ce s-a petrecut la hadbalul masculin, adica nationala de handbal a fost cea mai buna din lume, a cucerit 4 titluri mondeale, 2 mediale de argint la olimpiade si acum la handbal suntem printre ultimele tari. Mi-e si jena sa ma uit cum ia bataie mereu si in ce maniera. Mi-e groaza sa ma gandesc ca n-o sa mai suport sa mai ma uit la fotbal cand joaca Romania. Desi iubesc fotbalul si nationala, eu o sa iau pauza de vizionare la urmatoarele meciuri. Romania nu mai joaca fotbal, parca ai fi un grup de copii speriati.
Cand o sa mai vad eu un fotbalist roman la Real Madrid, Ace Milan? Cand o sa mai fie capitanul Barcelonei un roman? Cred ca eu n-o sa mai vad in viata asta si nici nu sunt sigura ca se mai intampla asa ceva vreodata.
Cauza e una sigura, incapacitatea si lacomia conducatorilor de cluburi de la noi care au venit in fotbal doar pentru a-si face un renume si a face bani murdari. Niciun club nu au un centru de copii si juniori care sa produca talente.
Degeaba suntem un popor talentat daca ne distrugen noi intre noi. E mare pacat, dar asta e tara noastra cea frumoasa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s