Fondator: Andras Peto

Posted: Octombrie 21, 2010 in Conductive-Education

Fondator: Andras Peto

    Profesor Andras Peto

    Andras Peto, fondator al educaţiei conductoare, s-a născut în Ungaria. interesul lui Peto pentru tot ceea ce a afectat viaţa omenirii a fost determinat, probabil de cea ce a trait el in viata lui. Tatăl său a fost limitat la viaţă într-un scaun cu rotile din cauza bolii Parkinson, viziunea sa asupra vietii a fost influenţată, probabil, mai mult de mama sa, care a dictat o viaţă foarte structurata.

    După Primul Război Mondial, Peto sa mutat la Viena pentru a studia medicina, care la acea vreme a fost centru european pentru intelectuali. El a câştigat prima sa experienţă profesională în diverse spitale din Austria. Mai târziu, el a devenit şeful la mai multe clinici din Austria şi institute de sănătate. Cu toate acestea, niciodată Peto nu accepta bani de la pacienţii săi, se finanţa de la el însuşi prin intermediul diferitelor întreprinderi. De exemplu, el a produs un ziar şi a trăit din veniturile de publicitate.

    În 1938, Peto a revenit la Budapesta, unde s-a refugiat în subsolul unei case deţinute de un prieten. Aici a petrecut majoritatea timpului cu persoane bolnave muncind cu ele facand diverse lucruri cu aceste persoane aplicand o noua terapie. Aceste persoane aveau paralizie cerebrala.

    Studiile sale, experienţa şi interesul lui fata de copilul bolnav , noua sa orientare s-a dovedit a fi un foarte mare succes. În 1945, după sfârşitul războiului în Europa, el a început să lucreze cu copii cu handicap motor într-un sistem nou, care a fost organizarea şi punerea în aplicare a educaţiei conductive. El s-a concentrat pe formarea personalului pentru a lucra cu copiii cu paralizie cerebrală, care în cele din urmă a condus la dezvoltarea şi organizarea de calificare pentru „conductori”.

    A trebuit să dovedească că există profesionişti prin care sa gaseasca modalitatea de a educa o persoană cu handicap motor, astfel permiţându-le să găsească strategii prin care sa se gaseasca calea spre reabilitare, dacă nu singur, cu ajutorul educaţiei conductive. El a descoperit diferite moduri de lucru pentru a crea şi a elabora un sistem care sa asigure abordarea de a nu se multumi numa cu supravieţuirea, ci la extindere şi dezvoltare.

    În cele din urmă, în 1950-1951, Peto a fondat primul său centru cu 80 de locuri. Acest lucru a fost numit „Institutul pentru depreciate Motor”. În anii şaizeci, Institutul de Stat a fost transferat de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei. În plus, primii paşi erau în curs de a crea instruire formală şi o tranziţie de la „manipulare” la „conductori”.

În 1967, după o lungă perioadă de suferinta, Peto a murit. Dr. Mari Hari, colegii săi şi studenţii continuat munca lui. În 1984 „Peto” Institutul a fost fondat în Hills Buda din Budapesta.

Informatii preluate de pe site-ul: http://www.conductive-ed.org.uk/index.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s