Exercitiile ce m-au invatat sa-mi folosesc si mana bolnava asa cum e ea.

Posted: Septembrie 27, 2010 in Ecercitii de gimnastica

Exercitii grele speciale pentru maini.
La aceste exercitii ritmul e mai ridicat, trebuie sa numaram doar mentinerea pozitiei.
Aceste exercitii le facem tot asezati pe scaune cu mainile pe o masa.
Obiecte necesare: 2 bete.

1. Stam pe scaun cu spatele drept si mainile pe langa corp relaxand mainile foarte bine.
2. Ducem mainile intre picioare, le impreunam, coatele sa fie intinse.
3. Mainile asa impreunate cu coatele intinse le ducem spre tavan si apoi le coboram pe masa avand coatele intinse.
4. Iar ridicam mainile impreunate sus spre tavan avand coatele intinse, dar cand le coboram inapoi pe masa miscam palmele asa impreunate ba intr-o parte, ba in cealalta parte.
5. Iar ridicam mainile impreunate sus spre tavan avand coatele intinse, api le coboram la ceafa, coatele sa fie intinse in lateral. Apoi apropiem coatele de cap, apoi le indreptam in lateral. Miscarea se face 3 minute. Apoi mainile impreunate se ridica spre tavan, apoi le coboram intinse pe masa.
6. Intoarcem palmele cu degetele impreunate in spate, coatele sa fie intinse, apoi asezam palmele cu degetele impreunate pe masa si despartim incet degetele. Va ramane palmele drepte pe masa cu degetele drepte, cu coatele drepte. Palmele trebuie sa fie indepartate putin una fata de alta.
7. Se impreuneaza iar mainile avand coatele intinse, spatele, picioarele fixate pe podea.
8. Se indoaie coatele avand tot mainile impreunate. Coatele indoite se aseaza pe margina mesei cu palmele intinse pe masa, dar cu degetele impreunate. Coatele trebuie sa aibe aceeasi forma pe margina masei, nu unu mai sus si unu mai jos. Aducem fundul pe marginea scaunului ca sa ne putem sprijini bine pe picioare.
9. Ne sprijinim deodata bine pe picioare si in maini pe masa si ne ridicam in picioare. Mainile raman impreunate si avand coatele intinse, dar palmele trebuie sa fie pe masa sa ne sprijinim in ele.
10. Picioarele raman intinse nemiscate pe podea si miscam mainile prin ridicare in dreapta avand palmele lipide de masa cu degetele impreunate si coatele intinse.
11. In aceeasi pozitie miscam mainile prin ridicare in stanga.
12. In aceeasi pozitie miscam mainile prin ridicare in dreaptea
13. In aceeasi pozitie miscam mainile prin eidicare in mijocul mesei
14. In aceeasi pozitie miscam mainile prin ridicare in sus pana avem coatele intinse si apoi le coboram inapoi.
15. Avand mainile in aceeasi pozitie cu coatele intinse ridicam piciorul drept indoit in sus cat putem si apoi il punem inapoi la locul lui.
16. Acelasi exercitiu si cu piciorul stang.
17. Avand mainile la margina masei in mijoc, cu palmele lipide de masa, cu degetele impreunate si coatele intinse indoim coatele deodata si le punem pe masa in aceeasi forma, nu unu mai josi si altul mai sus. Picioarele sa fie intinse, apoi intindem coatele deodata inapoi. Miscarea se repeta de 2 ori.
18. Avand mainile in mijocul mesei in aceeasi pozitie si ramanand nemiscate acolo, ne coboram incet sa ne asezam pe scaun iar indoind coatele si genunchii deodata pana cand ajunsem cu fundul pe scaun si coatele indoite pe margina mesei.
19. Intindem coatele deodata in fata. Intoarcem palmele cu degetele impreunate in spate, coatele sa fie intinse, apoi asezam palmele cu degetele impreunate pe masa si despartim incet degetele. Va ramane palmele drepte pe masa cu degetele drepte, cu coatele drepte. Palmele trebuie sa fie indepartate putin una fata de alta.
20. Ducem mana dreapta in lateral intinsa. Apoi ducem si mana stanga langa mana dreapta, tot intinsa si impreunam mainile. Apoi ducem mainile impreunate in stanga urcand mainile spre tavan si coborandu-le in stanga. Apoi ducem mainile in fata noastra la nivelul pieptului si intoarcem palmele cu degetele impreunate in spate, coatele sa fie intinse, apoi despartim incet mainile si le coboram pe masa asa. Va ramane palmele drepte pe masa cu degetele drepte, cu coatele drepte. Palmele trebuie sa fie indepartate putin una fata de alta.
21. Ducem mana stanga in lateral intinsa. Apoi ducem si mana dreapta langa mana stanga, tot intinsa si impreunam mainile. Apoi ducem mainile impreunate in dreapta urcand mainile spre tavan si coborandu-le in dreapta. Apoi ducem mainile in fata noastra la nivelul pieptului si intoarcem palmele cu degetele impreunate in spate, coatele sa fie intinse, apoi despartim incet mainile si le coboram pe masa asa. Va ramane palmele drepte pe masa cu degetele drepte, cu coatele drepte. Palmele trebuie sa fie indepartate putin una fata de alta.
22. Mainile se pune una langa alta, palmele lipide una de alta, fiecare deget trebuie sa fie lipid cu degetul coresponzator mainii celalalte. Cu mainile in aceasta pozitie indoim mainile si le aducem in sus aproape de gura sau nasul nostru sprijinu-ne foarte bine in coate care sunt putin indepartate unu fata de celalalt pe margina mesei.
23. Ramanand cu mainile in aceasta pozitie, cu palmele lipide, ridicam cotul drept in sus impingand cu palma dreapta in palma stanga. Apoi duceti cotul in jos la locul lui.
24. Acelasi exercitiu si cu mana stanga.
25. Avand mainile in aceeasi pozitie, ridicam coatele deodata in sus la nivelul palmelor, dar palmele raman lipide. Apoi coatele revin la locul lor.
26. Intindem coatele in fata pe masa avand tot mainile in aceeasi pozitie..Coatele fiind intinse. Mainilese se4 desparta incet si se aseaza pe masa putin indepartate una fata de cealalta avand degetele, palmele, coazele, spatele drepte.
27. Mainile se pune iar una langa alta, palmele lipide una de alta, fiecare deget trebuie sa fie lipid cu degetul coresponzator mainii celalalte. Cu mainile in aceasta pozitie ridicam mainile intinse la nivelul pieptului. Apoi indoim coatele ducand mainile la piept avand mainile in aceeasi pozitie. Apoi intindem in fata coatele cu mainile in aceeasi pozitie, apoi iar le le ducem mainile la piept in aceeasi pozitie. Apoi iar intindem mainile in fata in aceeasi pozitie, dar de data asta deodata cu mainile intindem si picioarele in fata asa asezati pe scaun. Apoi iar miscam mainile si picioarele deodata, mainile la piept in aceeasi pozitie si picioarele revin la locul lor. Apoi iar ducem mainile in fata in aceeasi pozitie si apoi le coloram pe masa si le despartim. Mainile sunt pe masa drepte putin indepartate una fata de cealalta.
Pauza 2 minute
28. De data asta mainile se lipesc invers, adica palmele mainilor se intorc cu degetele mari in jos, cine nu poate sa agate degetul mic de degetul mic de la cealalta mana. Apoi le ridicam in aceasta pozitie in sus la nivelul pieptului. Apoi despartim mainile si le ducem in lateral. Apoi iar le apropiem mainile la nivrlul pieptului si lr lipim in pozitia de la inceputul exercitiului si apoi coboram mainile si le despartim si le asezam pe masa drepte. Exercitiu se repeta de 2 ori.
29. Mana dreapta se ridica in sus la nivelul pieptului si se indoaie cotul si ajunge palma la piept. Cotul sa fie sus deasupra pieptului . Apoi se coboara mana pe langa corp.
30. Acelasi exercitiu si cu mana stanga.
31. Se urca mainile drepte deodata pe masa.
32. Ambele maini se ridic in sus la nivelul pieptului si se indoaie coatele. Palmele trebuie sa ajunga la piept. Coatele trebuie sa fie deasupra pieptului. Apoi mainile se coboara pe langa corp.
33. Se urca mainile drepte deodata pe masa.
Luam un bat in maini.
34. Ridicam batul in sus cat putem in dreptul capului si il coboram incet inapoi. Miscarea se repeta de 2 ori.
35. Ridicam batul la nivelul pieptului si il coboram inapoi.
36. Ramane pe bat doar mana bolnava si ridicam batul in sus pe verticala. Mana il tine bine asa pe verticala pe masa. Apoi il coboara incet pe orizontala. Exercitiu se repeta de 3 ori.
37. Iar ridicam batul pe verticala, mana trebuie sa tina batul la capatul de jos al batului care e pe masa. Cealalta mana se pune pe bat deasupra celei bolnave. Mana bolnava se desprinde de bat si se pune deasupra mainii sanatoase. Acelasi lucru se face iar cu mana sanatoasa si apoi cu mana bolnava pana cand se ajunge la capatul de sus a batului si cu aceeasi miscari se coboara mainile. Apoi se da drumul la bat.
38. Se a in fiecare mana cate un bat. Se ridica batile in sus pe verticala, capatul de jos al batului sa fie pe masa. Coatele mainilor sa fie intinse. Ridicam batile in sus asa in pozitia verticala la nivelul pieptului, apoi le ducem deodata tot in pozitia de verticala in lateral, apoi le apropiem tot deodata in fata, apoi le coboram pe masa. Exercitiu se repeta de 2 ori.
39. Tot cu betele pe verticala cu coatele intinse, le ridicam in sus la nivelul pieptului, apoi le ducem pe amandoua in partea dreapta si le asezam pe masa. Apoi iar le ridicam si le aducem la nivelul pieptuli si ne intindem cat putem ca sa sa punem betele tot mai in fata pe masa. Apoi iar le ridicam si le ducem in stanga si le asezam pe cotul mesei. Apoi iar le ridicam si le aducem inapoi la nivelul pieptului si le asezam pe masa.
40. Tot cu betele pe verticala, cu coatele intinse, ridicam batul cu mana dreapta in sus la nivelul pieptului, apoi l coboram inapoi pe masa. Apoi facem acelasi lucru si cu mana stanga.
Se da drumul la bete. Se face pauza 2 minute.
41. Mainile se aseaza pe masa cu degetele, palmele, coatele drepte.
42. Se indoaie deodata fiecare deget la ambele maini, apoi se intinde. Se incepe cu degetul mare si se termina cu degetul mic.Cine are degetele incordate se ajuta de mana mai buna, duce mana bolnava la margina mesei si se ajuta de margina mesi sa indoaie degetul. La intindere se duce cu mana bolnava prin alunecare la margina de sus al mesei si si se ajuta de aceasta sa intinda degetul.
43. Mainile revine asezate pe masa drepte. Ridicam ambele maini cu palmele intr-o parte.
44. Miscam deodata la ambele maini degetele. Adica degetul mare si degetul aratator se apropie unu fata de celalalt formand un cerc, apoi amandoua degete se intind. Apoi degetul mare si degetul mijociu, degetul mare si degetul inelar si degetul mare si degetul mic. Cine nu poate asa, sa se ridice in picioare si sa aseze mana bolnava invers si din miscarea incheieturii palmei sa execute miscarea.
Urmatoarele exercitii sunt exercitii practice.
45. Exercitii de scris pe un caiet.
46. Impachetarea unei haine.
47. Incheierea unei haine cu nasturi.
48. Stergerea prafului pe masa.
49. Confectionarea din hartie diverse figuri: flori, figuri geometrice prin taierea hartiei, lipirea ei in diverse forme.
50 Calcarea unei hainei cu aparatul de calcat
51. Facerea unui suc.
52. Mainile revine asezate pe masa drepte. Prin alunecare se retrage in jos pe langa corp. 53. Cu mainile pe langa corp relaxate ne ridicam in picioare. Miscam mainile in fata, in spate pe langa corp.
54. Ne deplasem in spatele scaunului si prindem cu mainile spataza scaunului.
55. Tinem bine scaunul  cu mainile, apoi miscam scaunul impingand din maini, dar prin ridicare de data asta. Asa facem mersul cu scaunul punand mainile la treaba, sa imppinga scaunul, sa-l ridice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s